Manteniments

Preparant la "jubilació" del Windows XP

xp oldEl dia 8 d'abril del 2014, després de 12 anys, Microsoft deixarà de donar suport a Windows XP i Office 2003. En aquests darrers 12 anys han aparegut i evolucionat moltes tecnologies que Windows XP no suporta de manera nativa (millora de la gestió energètica, arrancada i apagada ràpids, USB3, SATA3, FullHD...) però també han evolucionat les amenaces de seguretat que els nostres ordinadors han de suportar (virus, trojans, backdoors...).

Windows XP, i els ordinadors en que es solia instal·lar, han quedat obsolets. Els nous ordinadors i sistemes operatius son més fiables, segurs, silenciosos, pràctics... ofereixen una experiència molt millor al seu usuari.

 

 

És el moment de renovar el vostre equipament informàtic, i guanyar velocitat, funcionalitat, seguretat i fiabilitat.

 

Quin problema suposa que ja no hi hagi suport?

Bàsicament la falta de suport de Windows XP (tant per part de Microsoft com de la majoria de fabricants de programari i maquinari) provocarà tres problemes als usuaris:

 1. xp infection rateJa no hi haurà més actualitzacions del sistema operatiu. Pot ser que es descobreixin forats de seguretat en el sistema, i ningú es preocuparà de solucionar-los, i per tant l'usuari quedarà totalment exposat a atacs des de l'exterior. Com que al món es calcula que el 25% dels ordinadors encara executa XP, està clar que aquests seran un objectiu prioritari pels hackers ja que sabran que estan desprotegits.
 2. Els nous programes que vagin apareixent, ja no seran compatibles amb XP, i per tant en un breu període de temps és possible que no hi hagi navegadors o antivirus que es puguin instal·lar en XP, per posar dos exemples de programes que és important tenir actualitzats.
 3. El nou maquinari ja no serà compatible amb XP, i per tant és possible que si compreu una impressora nova, aquesta ja no es pugui instal·lar en XP.

Trobareu més informació a la web de Microsoft: http://www.microsoft.com/es-es/windows/endofsupport.aspx

 

 

Cal canviar tots els ordinadors que tenen Windows XP?

Hem de recordar que durant molt temps es va instal·lar XP en ordinadors que portaven instal·lat Windows Vista de sèrie. Els requisits per fer funcionar un Windows 8 en un ordinador son similars als del Windows Vista, per tant, no tots els ordinadors amb Windows XP s'han de canviar, alguns es poden actualitzar per posar-los al dia.
 
 1. xp old2Ordinadors amb Windows XP anteriors a 2009:
  Aquests ordinadors tenien processadors de 1 nucli, memòries i discs durs lents i petits, targes gràfiques antiquades, eren sorollosos, consumien molta electricitat... No es recomana en cap cas ampliar i actualitzar aquests ordinadors ja que no existeixen recanvis, i tots els seus components son lents i no serien capaços d’executar el Windows 8 amb fluïdesa. Aquests ordinadors s’han de substituir, o desconnectar d’internet. Un ordinador amb Windows XP i sense connexió a internet, pot seguir funcionant durant anys sense problemes, per exemple per a fer funcionar algun programa antic.

 2. Ordinadors amb Windows XP entre 2009 i 2011:
  xp old1La majoria dels ordinadors d’aquesta època, ja disposen de processadors de doble nucli, i les memòries i discs durs tecnològicament ja son més semblants als actuals, tant pel que fa al rendiment com a la fiabilitat. Avui en dia encara és possible trobar recanvis de la majoria de components. Aquests ordinadors es poden ampliar i actualitzar a Windows 8. Si l’ordinador disposa de processador de duble nucli, i un disc dur en condicions, només sol ser necessària una ampliació de memòria RAM fins als 4 gigas recomanats per a executar windows 8 amb fluïdesa. 

Donat el baix cost dels ordinadors actuals, l'usuari ha de valorar si la inversió de la ampliació i actualització val la pena o és millor substituir l'equip.

 

 

Quins avantatges suposa el canvi al nou Windows 8?

 

 1. windows8Inici i apagat més ràpid que sistemes operatius anteriors.
 2. Funcionament més eficient del sistema, fins i tot en equips amb poques prestacions de maquinari.
 3. Compatibilitat amb dispositius externs d'última generació, com a smartphones, impressores, etc.
 4. Inclou un programa antivirus i antimalware propi.
 5. Compatibilitat amb programari d'última generació, programari al núvol, apps, aplicacions tàctils, certificats de seguretat i targetes d'identificació, noves versions de office, navegadors, clients de correu electrònic...

Molts clients han sentit comentaris negatius pel que fa a la nova interfície del Windows 8.
Per sort existeix programari que permet configurar el Windows 8 per ser utilitzat de la mateixa manera que els Windows tradicionals: Menú inici, escriptori, icones, carpetes, menús contextuals... Gràcies a aquest fet, el canvi d'equip gairabé no suposarà cap període d'adaptació per part de l'usuari.

Trobareu més informació a la web de Classic Shell: http://www.classicshell.net/gallery/

 

 

ordenador2sinCaja

Les nostres ofertes en equips nous:

 1. Equips "Low Cost": Disposem d'equips clónics construïts amb components que aportin una bona fiabilitat peró que no disposen del rendiment superior i de les possibilitats d'ampliació de les gammes més altes. Son equips totalment aptes per aquells usuaris que fan un us limitat dels seus ordinadors i no necessiten gran poténcia ni possibilitats d'ampliació.

  PC Duan Core, 4 Gb RAM i 500 Gb HD des de 290€.

 2. h1 D-1-2Equips Profesionals InFoAL-ITF: Els nostres clients sabe que una de les nostres obsessions és aconseguir la màxima fiabilitat i durabilitat en els equips que construïm. Com sempre seleccionem els components amb la millor relació qualitat/preu per crear l'ordinador a mida de les vostres necessitats:

  PC Sobretaula InFoAL-ITF 2014 des de 399€.

 3. 6mjiHHL3XgrTuO1aCBYV58-30Equips TopValue HP: HP disposa dins dels seus Top Value d'ofertes molt interessant per a l'adquisició d'equips ProDesk que inclouen monitor de 23" i garantia de 3 anys. Els equips ProDesk estan especialment concebuts per a oficines i son una opció que ofereix qualitat i fiabilitat.

  HP ProDesk 600, Monitor i CarePack des de 645€.

 4. extractimgServidors: L'equip més important de la vostra oficina. En aquest moment la gran competència en el mercat dels servidors fa que els nostres clients puguin gaudir de servidors equipats amb tecnologies que fins fa poc estaven reservades a equips d'altes gammes. Els servidors Proliant HP incorporen la tecnologia iLO que ens permet monitoritzar el perfecte funcionament del servidor des de fora de la oficina.

  HP Proliant ML310e G8 Xeon des de 849 €.

 5. Consulteu les nostres ofertes en ordinadors portàtils:
  http://www.infoal-itf.com/maquinari/portatils-asus.html

 6. També disposem d'equips d'ocasió

 

Quedem a la vostra disposició per a visitar les vostres instal·lacions i preparar un pressupost detallat.
Els nostres tècnics faran un inventari del vostre parc informàtic i us suggeriran els canvis necessaris per a actualitzar els vostres equips i fer així que pugueu gaudir de la tranquil·litat que aporten els nous equips, i de tot el ventall de noves funcionalitats que aquests us poden oferir.

Ompliu aquest formulari per a sol·licitar una visita

Compartir a...

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Projectes Web

Serveis al núvol

Maquinari

Cistella